Smilkalai ir jų reikšmės

  • Smilkalai jau nuo neatmenamų laikų pasižymi ypatinga magija, kuri apgaubia vos tik pradėjus smilkymo ritualą. Nesvarbu ar tai būtų senovės šventykla, bažnyčia, o gal Jūsų kambarys – erdvėje tirpstantys dūmai įgauna magiškos energijos, kuri galiausiai transformuojasi į tyrumo ir švaros pojūtį medituojančio asmens kūne bei patalpoje. Be šių privalumų, smilkalai turi kur kas daugiau reikšmių ir panaudojimų, tad šiame straipsnyje aptarsime, kokie gi dar galimi smilkalų panaudojimai bei jų aromatų reikšmės.

    Smilkalų sudėtinių dalių reikšmės

    Bene svarbiausias dalykas smilkaluose – tai sudėtinės dalys, skleidžiančios ypatingus aromatus. Patalpoje pasklidę skirtingų augalų, žolelių ar kitų sudėtinių dalių kvapai gali daryti itin didelį poveikį ne tik jūsų protui, bet ir kūnui. Tad prieš smilkant – rekomenduojame susipažinti su geriausiai žinomais kvapais ir jų reikšme ritualuose.

    Gintaras. Nieko nėra šventesnio už saują laukinių gintarų. Smilkalai, savo sudėtyje turintys šio natūralaus „brangakmenio“ gali tarnauti įvairioms paskirtims. Dažniausiai gintarą naudoja išminčiai ir tiesios ieškojimui taip pat meilės bei troškimų ritualuose. Gintaro smilkalai priskiriami oro ir ugnies elementams, kurie dar labiau sustiprina šio brangakmenio teigiamąsias savybes. Gintaras jau tūkstančius metų naudojamas šventose apeigose, tad sakoma, jog jis puikiai tinka ir siekiantiems prisiminti praeitus gyvenimus.

    Cinamonas.
    Cinamono aromato turintys smilkalai dažniausiai deginami apsaugai bei asmeninei jėgai sustiprinti. Stiprus energetinis valymas – tai dar vienas cinamono gebėjimas, prilyginamas mistiškajam Baltajam šalavijui. Dažnai prieskonis naudojamas ir meilės ritualuose, kuomet norima įžiebti aistrą ar panaikinti neigiamą meilės burtų poveikį.

    Citrina. Citrinos aromatas įneša į gyvenimą ryškaus pasitikėjimo ir laimės pojūtį. Kuomet jaučiate, jog trūksta energijos užsibrėžtų tikslų siekime – rekomenduojama deginti citrinų aromato smilkalus.

    Apelsinai. Apelsinų kvapo smilkalai taip pat turi panašią reikšmę, kaip ir citrinų. Jie skatina džiaugsmą, laimę ir klestėjimą. Apelsinų ir apelsinų žiedų smilkalai – tradiciškai atsakingi už laimės santuokoje dvelksmą.

    Kokosas. Šiame augale dominuoja moteriškoji/mėnulio energija ir meilės magija. Dar viena iš priežasčių, kodėl kokosas laikomas kilniu – tai bene vienintelis vaisius, kurį ganėtinai sunku išlukštenti norint pasiekti „aukso viduriuką“. Kokosų aromatą skleidžiantys smilkalai puikiai tinka vakariniams ritualams.

    Visus metus žaliuojantys augalai. Tai gali būti ne tik pušys, eglės ar kedrai, bet ir miško bei kalnų žolelės. Tokie nepakartojami aromatai įvairiuose ritualuose naudojami išminčiai, energetiniam valymui ir apsaugai įgauti. Smilkalai taip pat deginami siekiant pritraukti pinigus ar ieškantiems ryšio su žemiškąja energija.

    Jazminas. Šis augalas tikrai nėra toks paprastas, kaip, kad gali pasirodyti. Jazmino aromatas nepamainomas meditacijose, siekiant patirti regėjimus taip pat ypatingiems meilės burtams. Jazminai žiedus išskleidžia naktį ir yra sakoma, kad tuo metu skatina pranašiškus sapnus. Šiuos smilkalus ypač tinka smilkyti jaunaties ir pilnaties periodais, tuomet ritualai tampa itin jausmingi ir dvasingi.

    Levandos. Tai švaros ir šviežumo aromatas. Tokius smilkalus rekomenduojama smilkyti norint išsivalyti kūną, mintis bei namų aplinką. Dažniausiai levandos naudojamos meditacijoje bei gydymo ritualuose, kur siekiama visiškos kūno ir minčių regeneracijos. Levandos smilkaluose gali būti surištos stambių žolelių arba susmulkintų žiedų pavidalu, o ir aromatas gali skirtis – nuo itin švelnaus ir raminančio, iki ryškaus ir suteikiančio energijos.

    Muskusas. Šis aromatas išgaunamas iš retų žinduolių lytinių liaukų. Jį galima prilyginti ypatingam žemės kvapui. Muskuso kvapas dažniausiai naudojamas norint gauti partnerį arba savo teritorijai pažymėti.

    Nag Champa. Indijoje atsiradę smilkalai šiandien yra bene populiariausi pasaulyje. Nag Champa turi neįkainojamą vertę meditacijose ir puikiai tinka naudoti kaip pagrindinis magiškasis elementas. Dieviškas žolelių ir santalmedžio aromatas skatina dvasinį sąmoningumą kartu padėdamas išlikti žemišku dabarties akimirkoje.

    Opiumas. Opiumo smilkalai pasižymi sodriu ir kiek sunkoku aromatu, kuriame susilieja saldūs gėlių, tamsiojo muskuso ir prieskonių deriniai. Opiumas skatina miegą, ryškesnius sapnus bei vizijas, tad gali būti naudojami sapnų ir transo ritualuose.

    Pačiulis. Šis stiprus ir žemiškas aromatas yra dažniausiai naudojamas intymumui bei pinigams pritraukti. Jeigu gyvenime trūksta aistros ar nesiseka su finansais – pačiulio smilkymas padės atgauti įkvėpimą ir pasiekti norimų tikslų.

    Rožė. Puikiai tinka meilei išreikšti. Rožės atstovauja Venerą ir yra puikios padėjėjos siekiant pritraukti ir išlaikyti tikrą meilę savo gyvenime. Ši nuostabaus grožio gėlė puikiai atspindi ne tik meilę kitam, bet ir sau pačiam. Sakrali rožių energija taipogi gali būti naudojama širdžiai atverti bei psichologiniams gebėjimams stimuliuoti.

    Sandalmedis. Indijoje šis medis laikomas šventu. Jis ne tik pašventina, bet ir gydo. Smilkydami sandalmedžio aromato smilkalus žmonės siekia norų išsipildymo, ramybės ir negatyvo pašalinimo iš asmeninės erdvės. Šiuo aromatu persmelkti dūmai sukuria neįprastai sakralią erdvę, taipogi juo šventinami altoriai ir įrankiai. Medis negali būti naudojamas prakeikimų ar prievartos ritualams, Sandalmedžio paskirtis – suteikti geranorišką magiją.

    Vanilė. Šis, rodos, visai paprastas augalas be jokios magiškos paskirties iš tikrųjų nėra toks jau nereikšmingas. Vanilė turi savito žavesio ir gebėjimų nuraminti, pažadinti protinį ir fizinį susijaudinimą, skatinti laimės pojūtį. Vanilės smilkalai puikiai tinka naudoti laimės ir žinių siekimui bei klestėjimui pritraukti į savo gyvenimą.

    Kuomet kuriate savo ritualus – labai svarbu pasirinkti sau artimiausią aromatą, kuris neerzintų, o būtų malonus jūsų uoslei bei sielai. Tik tuomet galėsite atsipalaiduoti ir susitelkti į dabartinį momentą. Pasinėrę į meditaciją su mėgiamais smilkalais ne tik pakrausite savo kūną pliūpsniu naujos energijos, bet ir įgysite daugiau pasitikėjimo savimi ir aplinkiniu pasauliu. Viskas, ką belieka padaryti – tai užsimerkti ir atsipalaiduoti. Tegul kvapai jus nuneša į džiaugsmingą, laimingą ir kupiną meilės erdvę. Smilkalus įsigykite čia>>>