Baltasis šalavijas

  • Baltajį šalaviją jau nuo senų laikų vadina šventąja žole, o lotyniškasis augalo pavadinimas “Salvia” reiškia “sveikas”, tad ir jo poveikis žmogaus sveikatai ypatingas. Vienas įdomesnių faktų apie Baltajį šalaviją, kad teisę jį rinkti turėjo tik žmonės, kurie prieš tai būdavo atlikę apsivalymo, apsiplovimo ir aukojimo ritualą, vilkintys baltas tunikas ir būdami basi.
    Senovės žiniuoniai šalaviją naudodavo karščiavimui, kosuliui ar reumatizmui gydyti, o šiandien jis vartojamas siekiant sumažinti uždegimus, dezinfekuoti ir dar daugybei medicininių atvejų. O kokią prasmę Baltasis šalavijas turėjo druidams? Pastarieji augalui priskyrė ne ką mažiau svarbių ypatybių, iš kurių labiausiai akcentuojamos augalo jėga ateities pranašystėse bei pagalba siekiant palaikyti ryšį su murusiaisiais. Senovės šamanams šio augalo smilkymas prisidėdavo prie lengvesnio iškeliavimo į astralo būseną (kuomet juntamas astralinio kūno atsiskyrimas nuo fizinio), taip pat buvo tikima, jog būtent Baltojo šalavijo dūmai galėdavo stiprinti aiškiaregystės gebėjimus, suteikti harmonijos astraliniam kūnui.

    Baltojo šalavijo nauda šiuolaikiniam žmogui
    Baltasis šalavijas neprarado savo vertės bei ypatingų galiu ir šiandien. Šiuolaikiniams, visur nuolatos skubantiems ar savo vietos nerandantiems žmonėms, savaime suprantama, trūksta ramybės, vidinės harmonijos pojūčio ir pabuvimo su savimi. Greitas gyvenimo būdas, stresas ir negatyvios emocijos didžiąjai daliai žmonių atneša ne tik fizinį kūną atakuojančias ligas, bet ir energijos nebuvimą, depresiją, nerimą bei kitus stiprius išgyvenimus, tad būtent šioje vietoje Baltasis šalavijas gali visu šimtu procentų atskleisti savo geriausias savybes.
    Augalo lapelių smilkymo ritualas – tai vienas iš būdų, padėsiančių trumpam sustoti, nusiraminti ir apgaubti savo kūną ramybe. Šalavijo dūmai padeda išvalyti bei harmonizuoti aplinką, kurioje leidžiate daugiausiai laiko, taip pat apsivalyti energetiškai patiems. Baltojo šalavijo smilkymo ritualas dažnai naudojamas kaip apsauga nuo neigiamos energetikos persikėlus gyventi į naują vietą, prieš išeinant iš namų, laukiant svečių ar juos išlydint, taip pat ruošiantis mediduoti, prieš jogos užsiėmimus ir kitą veiklą, kuriai būtuna vidinė harmonija ir pozityvus asmeninis nusiteikimas.

    Viskas apie šalavijo smilkymą
    Šalavijo smilkymas – tai ritualas, kuomet deginami šalavijo lapai, o tuo metu pasklidę dūmai nukreipiami į (arba iš) patalpas, kurias norima apvalyti bei apsaugoti. Sakoma, kad smilkant šio augalo lapus ir dėkojant už jo suteikiamą pagalbą, šalavijo dvasia išlaisvina savo apsaugos ir apvalymo energiją tiesiai į erdvę (arba iš jos), apgaubdama visa, ką reikia išgryninti.
    Smilkstančio šalavijo dūmai, keliaujantys per patalpą ar virš daiktų bei gyvųjų esančių joje, prisitraukia sunkią negatyvią energiją, kuri išnyksta kartu su besisklaidančiais dūmais. Šį smilkymo ritualą galite naudoti kur tik norite ir su kuo norite, tačiau jei tai kitas žmogus, visuomet geriau sulaukti jo sutikimo.

    Ką verta žinoti prieš smilkymą?
    Siekdami Baltojo Šalavijo smilkymo ritualą paversti ypatinga ir svarbia savo gyvenimo dalimi, turite žinoti keletą dalykų, reikalingų tam, kad geriau suprasti augalo veikimą bei padėti atsiskleisti visoms augale slypinčioms galioms, o taip pat ritualo metu pasirūpinti savo bei kitų saugumu.

    • Vos tik uždegę, neskubėkite gesinti. Pasak šamanų, Baltojo šalavijo dvasia pati žino, kiek ir kokio sunkumo energijos reikės išvalyti, tad ir lapų ryšulėlio smilkimas bus atitinkamas.
    • Jei jaučiate, jog baigėte smilkymo ritualą, perdėkite smilkstančio šalavijo lapus į ugniai atsparų indą ir leiskite jiems užgesti savaime.
    • Stebėkite kur link krypsta dūmai – į kažkurią kambario dalį, daiktą ar žmogų? Tuomet šiose vietose ir yra reikalingiausia išvalymo ir apsaugos energija.
    • Karščiui atsparus indas – svarbiausia Baltojo šalavijo deginimo priemonė.
    • Nenaudoti jokių ventiliatorių, taip pat nesudaryti skersvėjo. Vėjo gūsis gali lengvai išpūsti kibirkštis ir pelenus iš indo.

    Laikydamiesi šių taisyklių gerokai lengviau pajusite teigiamą šalavijo smilkymo ritualo poveikį ir suteiksite išsivalymo bei harmonizavimo akimirkai prasmę. Kaip smilkyti Baltajį šalaviją kambaryje, bute, name ar nukreiptą į pasirinktą objektą plačiau kalbėsime kituose straipsniuose. Linkime nepamiršti pasirūpinti ne tik savo kūnu, bet ir dvasia. Jūsų pačių susikurtas ritualas ramybei ir harmonijai pasiekti – vienas iš būdų išlikti sąmoningiems šiame gyvenimiškame chaose. Tad įsileiskite teigiamus pokyčius bei gerą energiją ne tik į savo vidų, bet ir namus. Baltojo šalavijo pasiūlymus rasite čia>>>