Smilkalai – dar viena natūrali priemonė kovoti su vabzdžiais

  • Jaukus pasisėdėjimas lauke šiltą vasaros vakarą gali tapti rimtu kantrybės išbandymu. Tikriausiai jau išbandėte nemažai priemonių, turinčių apsaugoti nuo nekviestų svečių – uodų. Dalis iš jų neveiksmingos, kitų specifinis kvapas nepatinka ne tik kraujasiurbiams vabzdžiams, bet greit įsipyksta ir patiems vakaro šeimininkams. Jei vis dar ieškote tobulos priemonės, atbaidančios uodus, metas išbandyti natūralius smilkalus.

    Niekam ne paslaptis, kad vakarojant lauke mažiausiai uodai puola sėdint prie laužo. Nuo ugnies kylantys dūmai veikia kaip natūrali efektyvi apsauga nuo kraujasiurbių. Vargu ar įmanoma kas kartą susiruošus pavakaroti terasoje kurti lauželį, tačiau „dūmų uždangą“ galite pasidaryti ... tiesiog uždegdami keletą smilkalų lazdelių. Tam tikrą uodų atbaidymo poveikį turės dauguma smilkalų, tačiau kai kurių kvapų smilkalai yra veiksmingesni už kitus.

    Citrinžolės
    Visame pasaulyje populiarios natūralios priemonės nuo uodų, pagamintos citrinžolių eterinių aliejų pagrindu. Šiltesnio klimato juostose nuo nepageidaujamų vabzdžių saugomasi auginant pačius citrinžolės krūmelius. Šiaurės šalyse kur kas paprasčiau pasitelkti įvairius preparatus su citrinžolės aromatu, nei lauke auginti šiltųjų kraštų augalą. Viena iš galimų priemonių – citrinžolės smilkalai. Natūralūs rankų darbo citrinžolės aromato smilkalai, kuriuose nėra dirbtinių kvapų, sukurs nepalankią aplinką uodams, tačiau nedirgins jūsų uoslės.

    Levandos
    Levandų aromatas apibūdinamas, kaip raminantis ir atpalaiduojantis, o štai uodam šis gėlių kvapas nėra malonus. Jei vakare terasoje ar balkone prisėsite, norėdami atsipūsti po intensyvios dienos, užsidekite keletą aromaterapinių levandų smilkalų lazdelių. Šis aromatas padės dar labiau atsipalaiduoti ir tuo pačiu sutieks apsaugą nuo ramybę drumsiančių kraujasiurbių.
    Pipirmėtė
    Pipirmėtės aromato poveikis atbaidant uodus yra kiek silpnesnis, nei citrinžolės. Vis tik jis pakankamai intensyvus, kad uodai šio natūralaus kvapo vengtų. Pipirmėtės smilkalai turėtų labiau tikti žmonėms, kurie patys yra jautrūs cintrinžolės aromatui.

    Gvazdikėliai
    Išskirtinis gvazdikėlių kvapas išsyk asocijuojasi su meduoliais ir Kalėdų laikotarpiu. Uodai neturi jokių sentimentų nei Kalėdoms, nei gvazdikėlių aromatui. Priešingai – laikosi atokiai tiek nuo žiemos, tiek nuo gvazdikėlių. Natūralią ir efektyvią priemonė nuo uodų pasigaminsite perpjovę citriną ir ją prismaigstę gvazdikėlių. Taip pat išbandykite natūralius smilkalus, kurių sudėtyje yra gvazdikėlių. Iš gvazdikėlių, cinamono bei aromatinių žolelių pagamintų smilkalų skleidžiamas aromatas sukurs egzotiką dvelkiančią jaukią atmosferą ir drauge atbaidys kraujasiurbius vabzdžius.

    Raskite jums tinkamiausią priemonę, atbaidančią uodus – išbandykite ir kitus natūralius smilkalus. Atraskite, kokio kvapo smilkalai labiausiai patinka jums ir efektyviausiai atbaido uodus. Vasaros vakarai bus kur kas jaukesni ir malonesni be uodų zyzimo!  Smilkalus rasite čia>>>