Skambančiųjų dubenų terapinis poveikis

  • Lietuvoje sparčiai populiarėja gongų terapijos užsiėmimai, neabejotinai savo kelią į žmonių širdis atras ir skambančių dubenų terapija. Tibetietiškų skambančių dubenų terapinis poveikis remiasi šimtametėmis budistų vienuolių tradicijomis ir šiuolaikinių terapeutų įžvalgomis. Harmoningas garsas sukuria saugumo ir ramybės jausmą, tokiu būdu išvaduodamas nuo įtampos. Niekam ne paslaptis, kad streso suvaldymas yra pats pirmasis žingsnis siekiant geros savijautos ir turtingo dvasinio gyvenimo. Išskirtinį skambančių dubenų vibracijų poveikį taip pat galima paaiškinti ypatinga derme su Theta dažnių smegenų bangomis.

    Skambančių dubenų vibracijų terapinis poveikis
    Tibeto vienuoliai nuo seno pasitelkdavo skambančius dubenis medituodami. Tolygus sodrus garsas padėdavo pasiekti gilią meditacinę būseną bei atverti pasąmonėje glūdinčius išminties klodus. Skambančių dubenų garso lydima meditacija praturtindavo dvasines patirtis, o taip pat stiprindavo vienuolių kūnus. Šiais laikais skambančius dubenis pasitelkia įvairūs sveikatos ir gera savijauta besirūpinantys specialistai: muzikos terapeutai, profesionalūs masažuotojai, jogos mokytojai ir kiti.

    Tibetietiški skambantys dubenys skleidžiamas garsas pasižymi ypatingomis vibracijomis, kurios turi atpalaiduojantį ir giliai raminantį poveikį. Šis garsas patiriamas ne tik per klausą, bet ir visu kūnu – vibracijos pasiekia kiekvieną ląstelę. Harmoningas skambančių dubenų garsas tobulai surezonuoja su smegenų skleidžiamomis Theta bangomis. Šios nuo 3 iki 8 hercų diapazono bangos sklinda miego arba gilios meditacijos būsenoje. Veikiant šioms bangoms žmogus geba atsiriboti nuo išorės veiksnių ir sutelkti dėmesį į savo vidinį pasaulį. Kaip tik todėl, Theta bangos prilyginamos vartams į mūsų vidinius intuicijos ir išminties klodus.

    Kada verta pasitelkti skambančių dubenų terapiją
    Tiek dvasiniai mokytojai, tiek įvairūs specialistai sutinka, kad skambančių dubenų skleidžiamos vibracijos ženkliai sumažina stresą, taip darydamos teigiamą įtaką savijautai ir kūno būklės pagerėjimui. Dėl šių priežasčių išbandyti terapinį skambančių dubenų poveikį verta, jei vis nerandate efektyvių būdų sumažinti įtampą bei nerimą. Vibracijos taip pat gali padėti pagerinti kraujo cirkuliaciją ir sureguliuoti kraujo spaudimą. Skambančių dubenų garso lydima meditacija gali būti pasitelkiama siekiant įveikti ilgą laiką kamuojančius nugaros ir kitus skausmus. Šis metodas taip pat gali būti sėkmingai taikomas subalansuojant čakrų veiklą. Harmoningi, atskirose čakrose neblokuojami energijos srautai užtikrina gerą savijautą, sveikatą ir turtingą dvasinį gyvenimą.

    Išbandyti skambančių dubenų terapinį poveikį verta ir neturint jokių nusiskundimų sveikata. Mentalinė sveikata ir emocinės būsenos pusiausvyra savaime teigiamai veikia imuninę sistemą. O dubenų skleidžiamas garsas ir meditacija padės suvaldyti stresą ir išsaugoti balansą dažnai chaotiškame šiuolaikiniame gyvenime.

    Kaip teisingai išgauti garsą skambančiais dubenimis
    Paimkite skambantį dubenį į laisvai laikomą atvirą delną. Svarbu, dubens nespausti – užtikrinti balansą, kad jis laikytųsi delne nespaudžiamas. Beje, rekomenduojama nemūvėti žiedų, nes jie rezonuos ir iškraipys dubens skleidžiamą garsą. Su medine lazdele plastišku judesiu švelniai suduokite ties didžiausio skersmens dubens vieta. Tuomet sukite medinę lazdelę aplink dubenį išlaikant nuolatinį kontaktą. Judesys turėtų būti pakankamai švelnus ir plastiškas. Geriausia, jei tolygiai suksite ne tik riešą, bet ir visą ranką. Garso vibracijos gali būti valdomos švelniu prisilietimu prie dubens.

    Skambančių dubenų įvairovė labai didelė, todėl ieškodami jums tinkamiausio garso tembro, išbandykite bent keletą skirtingų variantų, kol atrasite su jūsų vibracijomis tobulai rezonuojantį dubenį. Išsirinkit skambantį dubenį galite čia>>>