Naujienos! Satya Citronella, Satya Frankincense ir Mira smilkalai!

  • Smilkalų įvairovė pasaulyje itin didelė. Be gerai žinomų ir jau iki skausmo pažįstamų aromatų kasdien galima atrasti po naują kvapą, be abejonės, galintį tapti vienu mėgiamiausių. Šiame straipsnyje aptarsime keletą aromatų, kurie vieniems gali būti jau seniai žinomi, kitiems – tikra naujovė!

    Satya Citronella – smilkalai išsiskiriantys itin maloniu citrinžolės aromatu. Kitaip nei daugumą smilkalų rūšių šiuos galima naudoti ne tik tik įvairiems kasdieniams ritualams, aplinkos apvalymui ar atsipalaidavimui, bet ir panaudoti kaip apsaugą nuo uodų ir kitų vabzdžių. Smilkalų privalumus geriausiai pajusite vasarą, kuomet leisite laiką sodyboje ar po atviru dangumi – leisdami smilkti lazdelei pasimėgausite ne tik išskirtiniu aromatu, bet ir apsiginsite nuo nemalonių vasaros skraidūnų. Lengvos, tačiau ilgai smilkstančios lazdelės dažniausiai supakuotos į mažas dėžutes, kurių svoris siekia apie 15 g., o viduje galima rasti apie 12 vienetų, tad tokio kiekio pakaks ne vienam smilkymui. „Citronella“ smilkalai pagaminti iš natūralių ingridientų ir ekstraktų, tad netoksiški, biologiškai suskaidomi, saugūs vaikams ir nesukelia jokio šalutinio poveikio.

    Satya Frankincense pasižymi išskirtine sudedamąja dalimi. „Frankincense“ – tai aromatingi sakai išgaunami iš Boswellia genties augalo priskiriamo Burseracea šeimai. Kuo ypatingi šie medžiai? Tik natūraliai nuvirtę ir išstovėję apie 10 metų jie pradeda skleisti tikrąjį aromatą. Frankincense aromatas Arabijos pusiasalyje buvo vertinamas daugiau nei 5000 metų ir buvo vienas iš sušventintų augalų paminėtų Hebrajų biblijoje. Satya Frankincense smilkalai gali būti naudojami aromaterapijoje, siekiant atpalaiduoti neramų protą bei įsitempusį kūną. Tokio tipo smilkalus geriausiai naudoti kai norisi įnešti šiek tiek ramybės į nuolatinį chaosą arba trumpam pabėgti nuo rutinos leidžiant sau pasimėgauti šia akimirka. Frankincense smilkalai dažniausiai supakuojami po 10-12 vienetų dėžutėje, o lazdelės ilgis siekia iki 21 cm. Satya Frankincense pagaminti Indijoje, kas, be abejonės, užtikrina ir aukštą produkto kokybę.

    Mira – ypatingas aromatas susidedantis iš pačių geriausių žemės turtų. Iš eterinių aliejų, žolelių, prieskonių bei įvairių medžių, lapų, gėlių bei sakų dalelių pagaminti smilkalai gali pasigirti ne tik natūralumu, bet ir pukiai tarpusavyje susipinančiais Gintaro ir Miros aromatais. Ieškantiems ko nors išskirtinio – šie smilkalai tikrai puikus pasirinkimas. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad tokio aromato smilkalus geriausiai smilkyti vakare arba akimirkomis, kada reikia ypač gilaus atipalaidavimo. Mira gaminami įvairiais kiekiais – nuo 10 iki 50 vienetų dėžutėje, tad patogu įsigyti norintiems išmėginti, o taip pat ir tiems, kurie be Mira aromato nebeįsivaizduoja savo kasdienybės. Smilkalai tinka tiek aromaterapijai, tiek giliam atsipalaidavimui pasiekti, tiek kasdieniams ritualams. Kad atsiskleistų tikrasis aromatas, nebūtina deginti visos lazselės, – pakanka šiek tiek pasmilkyti ir iškart pajusite kaip malonus kvapas užlieja patalpas.

    Reikėtų nepamiršti, kad smilkalai turi būti deginami gerai vėdinamoje patalpoje, o taip pat saugomi nuo mažų vaikų bei gyvūnų.

    Rinkdamiesi sau artimiausius aromatus nebijokite eksperimentuoti. Dažnai bijodami išmėginti kažką naujo taip ir nesusipažįstame su smilkalų įvairove, o kartais net neleidžiame sau įsitikinti, jog vis dėl to jūsų mėgiamiausių smilkalų niekas neatstos. Linkiu nepabijoti ir pasinerti į naują bei įstsabią pažintį su smilkalų pasauliu. Laikas, sugaištas paieškoms, vertas kiekvienos tylos ir ramybės minutės praleistos aromatų jūroje.  

    Straipsnyje paminėtus smilkalus rasite čia>>>