Kaip smilkalai gali padėti medituoti

  • Specialistai pataria per dieną medituoti bent dvidešimt minučių, na o jei esate be galo užimti ir visiškai neturite tam laiko – būtina medituoti po valandą kiekvieną dieną. Šiame meditacijos mokytojų kartojamame pokšte yra tiesos. Meditacija pasitelkiama, kaip dvasinė praktika, tačiau taip pat stipriai veikia ir kūno būseną bei savijautą. Ne nuostabu, kad apie teigiamą meditacijos poveikį vis dažniau kalba psichologai, psichiatrai, neurologai ir kiti specialistai ieškantys būdų kaip suvaldyti nerimą bei įtampą ir užkirsti kelią jų sąlygojamiems sveikatos ir psichikos sutrikimams, o taip pat priklausomybių ligoms. Pasitelkus tinkamus smilkalus meditacija gali tapti dar gilesnė ir paveikesnė.

    Teigiamas meditacijos poveikis
    Meditacija, kaip, beje ir joga, gali būti sėkmingai praktikuojama siekiant skirtingų tikslų. Reguliarus meditavimas, vedamas patyrusio mokytojo gali tapti sielą praturtinančia dvasine praktika, kuri veda į gilesnį savęs pažinimą. Žmonėms, kurie nesiekia leistis į dvasinius ieškojimus, reguliarus meditavimas gali būti labai naudinga, kaip vienas iš metodų nerimui ir stresui valdyti. Sąmoningai valdant savo dėmesį ir susitelkiant į esamą momentą sureguliuojamas kvėpavimo ritmas ir išsivaduojama nuo chroniško streso. Ilgalaikė praktika suteiks gebėjimų lengviau rasti pusiausvyrą stresinėse situacijose ir paprasčiau sukoncentruoti dėmesį ieškant problemų sprendimo bei įveikiant traumines patirtis.

    Meditacijai palankios aplinkos sukūrimas
    Meditacija bus efektyvesnė ir paveikesnė, jei pasirūpinsite ne tik tinkamu savo nusitiekimu, bet ir palankia aplinka, kuri ne blaškytų, o kaip tik padėtų sutelkti dėmesį. Pašalinus iš patalpos dėmesį blaškančias detales, rekomenduojama įsijungti raminančios muzikos ir užsidegti smilkalų lazdelę.
    Smilkalai ne šiaip sau buvo naudojami daugelyje religinių apeigų ir dvasinių praktikų. Tikėta, kad jie apvalo erdvę nubaidydami piktąsias jėgas ir ritualams suteikia išskirtinės galios. Mokslas pateikia vis daugiau įrodymų, kad įvairūs kvapai skirtingai veikia tiek žmogaus kūno reakcijas, tiek psichikos būsenas. Tinkamai parinkti smilkalai gali nuraminti arba kaip tik suaktyvinti nervinę sistemą. Giliai kvėpuojant smilkalų aromatas bus dar paveikesnis, todėl meditacijai smilkalus derėtų rinktis itin atidžiai.

    Frankincense
    Frankincense yra vienas populiariausių smilkalų, kuris pasitelkiamas meditacijos metu. Raminantis kvapas užtikrina atsipalaidavimą ir padeda įveikti stresą bei nerimą. Uždegus Frankincense smilkalų lazdelę, sukursite palankesnes sąlygas pasiekti giliai meditacinę būsenai.

    Levanda
    Visuotinai žinoma apie raminantį levandos aromato poveikį. Naujausi tyrimai taip pat patvirtino, kad levandų kvapas slopina simpatinės nervų sistemos veiklą, tokiu būdu mažindamas įtampą. Prieš meditaciją uždegta levandų smilkalų lazdelė padės atsiriboti nuo kasdienio skubėjimo ir nuramins minčių tėkmę.

    Specialiai meditacijai kurti smilkalai
    Taip pat verta išbandyti specialiai meditacijai sukurtus natūralius smilkalus. Tokių smilkalų sudedamosios dalys kruopščiai parenkamos siekiant sukurti aromatą, kuris suteikia dvasinių jėgų ir sudaro prielaidas gilaus atsipalaidavimo būsenai pasiekti.

    Kiti meditacijai tinkami smilkalai
    Rožių kvapas suteikia meilės jausmą ir pažadiną kūrybingumą, todėl šio aromato smilkalai gali būti pasitelkiami, kuomet meditacijoje naudojamos vizualizacijos technikos. Šalavijas daug amžių naudotas ap(si)valymams nuo neigiamos energijos. Šalavijų smilkalus prisiminkite, kuomet jaučiate poreikį sukurti energetiškai švarią meditacijos erdvę.

    Ieškant meditacijai tinkamiausių smilkalų, verta prisiminti, kad kiekvienas žmogus yra individualus kūrinys, todėl tie patys smilkalai dėl asmeninių asociacijų ar uoslės ypatumų gali veikti šiek tiek skirtingai. Išbandykite daugiau variantų ir atraskite jums tinkamiausius smilkalus, kurie lydės siekiant dvasinės pusiausvyros ir ramybės.

    Išsirinkite jums tinkančius smilkalus čia>>>