6 pasiūlymai, kuomet verta pasitekti skambančius dubenis

  • Sparti technologijų pažanga ir gyvenimo būdo kaita, rodos, akimirksniu užmarštin nustumia nebeaktualius daiktus, žinias ir patirtis. Tuo pačiu modernūs laikai yra pats geriausias metas išgryninti laikui nepavaldžias tradicijas bei praktikas, į kurias išmintinga atsiremti ieškant pusiausvyros pašėlusiai skubančiame pasaulyje. Skambantys dubenys gali būti puikus pavyzdys, kaip tūkstančius metų tobulintas dalykas išlieka nepranoktas ir neprilygtas modernių technologijų. Ne šiaip sau, tūkstančius metų Himalajų regione naudoti dubenys sparčiai populiarėja harmonijos bei sielos ramybės stokojančiame Vakarų pasaulyje. Dainuojantys tibetietiški dubenys vis dažniau pasitelkiami siekiant sustiprinti dvasinių praktikų patirtį, o taip pat norint atgauti sielos ramybę ir gerą savijautą.

    Meditacija
    Skambantys dubenys nuo seno naudoti Tibeto vienuolynuose meditacijos ir dvasinių praktikų metu. Sodrus ir gilus garsas budistų vienuoliams padėdavo sutelkti visą savo esybę į esamą akimirką ir panirti į gilią meditacinę būseną. Šiais laikais jau visuotinai žinoma, apie meditacijos teigiamą meditacijos poveikį žmogaus sielos ir kūno sveikatai. Kasdienė meditacijos praktika bus dar gilesnė ir paveikesnė, ją palydint atpalaiduojančiu skambančių dubenų garsu. Pabandykite ir patirkite, kaip harmoningų vibracijų sutvirtinta afirmacija pasiekia giliausius sąmonės klodus.

    Jogos užsiėmimai
    Anokia naujiena, kad jogos užsiėmimai ne tiks stiprina kūną, bet ir padeda pasiekti gilesnį ramybės jausmą bei dvasinę pusiausvyrą. Rezultatai bus dar geresni, jogos praktiką papildžius kitu stiprią energiją balansuojančią veiksniu. Dubenų vibracijos dermė puikiai dera su tolygiu kvėpavimu, todėl itin tinka atliekant Pranajamos pratimus. Harmoningas ir giliai atpalaiduojantis Tibeto skambančių dubenų garsas padės susitelkti į atliekamus pratimus ir sustiprins jų poveikį.

    Čakrų veiklos harmonizavimas
    Atskirose čakrose užsiblokavusi energija gali sukelti tiek kūno negalavimus, tiek sielos sunkumus. Siekiant dvasinės pusiausvyros ir ją lydinčios geros fizinės sveikatos, svarbu užtikrinti sklandų ir harmoningą energijos cirkuliavimą. Skambančių dubenų skleidžiamos harmoningos vibracijos veikia tiek sąmonę, tiek kūną, todėl tai gali tapti instrumentu, atveriančius čakrų blokus. Didesnės apimties skambantys dubenys skleidžia žemesnio dažnio garsą, kuris teigiamai veikia tris žemąsias čakras. Savo ruoštu, aukštesnio dažnio mažesnių Tibeto dubenų garsas efektyviau harmonizuoja aukštesnes čakras.

    Terapija
    Skambančių dubenų terapinis poveikis pripažįstamas daugelio specialistų, kaip teigiamai veikiantis sveikatą ir gerą savijautą. Ši terapija puikia tinka siekiant atsitiesti po traumuojančios patirties ar išsivaduoti nuo įsisenėjusio streso. Tolygus garsas ir gilios vibracijos sukuria giliai atpalaiduojantį poveikį, kuris padeda išsivaduoti nuo įtampos tiek sąmonę, tiek kūną. Kai kurie specialistai teigia, kad Tibeto dainuojančių dubenų skleidžiama ritminga vibracija gali pagerinti kraujo cirkuliaciją ir sureguliuoti kraujo spaudimą, kas taip pat prisideda prie įtampos mažinimo.

    Namų energetinio lauko išvalymas
    Skambančių dubenų skleidžiamos vibracijos veikia tiek kūnus, tiek energetines substancijas, todėl uždaroje patalpoje sklindančios bangos puikiai rezonuoja su teigimu energetiniu lauku ir jį sustiprina. Tai nepaprastai efektyvus įrankis išjudinti užsistovėjusias energijas ir atverti erdvę naujoms pozityvioms patirtims. Pajutę, kad namuose ar kitoje patalpoje ima rastis slogi atmosfera, apeikite visą patalpą skambindami delne laikomą dubenį.

    Nemigos įveikimas
    Gilus atpalaiduojantis skambančių dubenų poveikis gali būti pasitelkiamas bandant atsikratyti nemigos, kurią dažniausiai sukelia chroniškas stresas arba pervargimas. Ne paslaptis, kad viena svarbiausių gilaus miego sąlygų yra ramybė ir atsipalaidavimas. Tolygus ir gilus Tibeto dubenų garsas atpalaiduoja kūną ir nuramina įtampą. Tiesa, sumanius išbandyti šį būdą įveikti nemigą, dėl suprantamų priežasčių, efektyviau bus klausyti skambančių dubenų garso įrašo, o ne groti patiems. Skambančius dubenis rasite čia>>>